Zoek
Rode poon gemarineerd in limoen
4
0 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 sjalot
1 limoen
8 filets rode poon
350 ml olijfolie
4 el sojasaus
2 courgettes
2 tomaten
2 el gehakte, verse koriander
2 el Solo Vloeibaar
Bereiding
1
Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
2
Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
3
Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
4
Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
5
Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
6
Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
7
Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.
Rode poon gemarineerd in limoen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept