Zoek
Gewokte garnalen met gember en paddestoelen
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 el olie
4 el vers geraspte gember
2 el fijngehakte knoflook
6 el kippenbouillon
3 el vissaus
2 el sojasaus
16 beurszwammen (in de aziatische winkelverkocht in blik zoek naar ‘straw mushrooms’)
4 lente-uitjes in reepjes van 6 cm gesneden
1 el suiker
16 grote tijgergarnalen of scampi
Bereiding
1
Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes.
2
Fruit de gember- en knoflooksnippers goudbruin op een laag vuur.
3
Voeg de kippenbouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe en laat 1 minuut koken.
4
Voeg de champignons, de garnalen en de lenteuitjes toe en laat sudderen tot de garnalen glazig zijn (niet langer dan 3-4 minuten)
5
Je kan er eventueel een kleine, fijngesnipperde chilipeper bijvoegen om het wat pikanter te maken.
6
Serveer met rijst.
Gewokte garnalen met gember en paddestoelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept