1 Pel en snipper 2 sjalotten fijn,twee teentjes knoflook,de peterselie, pel 3 grote vleestomaten en haal er de pitjes uit snij ze in stukjes en hou appart
2 Neem 6 tot 8 scampi's per persoon naar gelang de grootte laat even ontdooien in warm water niet te lang juist genoeg om te pellen verwijder het zwarte darmkanaal indien nog aanwezig hou appart.Smelt een klont solo in een kookpan niet laten kleuren voeg achtereenvolgens de sjalotten,de look, en de tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten bijna gepureerd zijn hou appart smelt een klont solo in een kleinere kookpan en laat de gepelde scampi's aankleuren licht roze, niet te lang anders worden ze taai kruid lichtjes met wat zout peper en paprika poeder hou appart neem de sneetjes toastbrood en snij ze overhoeks zodat je driehoekjes hebt smeer ze aan beide zijden in met kruidenboter en laat ze kleuren in een bakpan met antikleeflaag.warm de saus met de tomaten enzo op en pureer even met de mixer,doe er de room bij en meng alles door elkaar neem vuurvaste schoteltjes liefst rechthoekig leg een klein laagje saus en leg hierin de Scampi's overdek ze met saus en plaats de schaaltjes twee minuten in de microgolf zodat ze goed warm zijn pas op voor de vingers want het is wel heet,zet aan beide zijden van de schaaltjes twee driehoekjes van het brood bestrooi ze met de fijn gesnipperde peterselie en dien zo vlug mogelijk op want het koelt tamelijk rap af . Drink hierbij een frisse droge witte wijn zoals een Las Casas del Toqui van Chilie (bij Colruyt) ongeveer 5 Euro per fles, Smakelijk .