Tongfilets met basilicumpuree

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Spoel de basiclicumblaadjes en dep ze droog. Mix ze met het gepelde knoflookteentje en 10 cl olie tot een dikke pasta.Pureer de gare aardappelen met de melk en de eierdooier. Spatel de basilicumpasta door de aardappelpuree. Kruid naar smaak bij met peper en zout. (Hou de puree warm).Spoel de tongfilets en dep ze droog. Bak ze een halve minuut aan één kant. Kruid met peper en zout en besprenkel met witte wijn en zet ze 2 minuten onder de hete grill met de ongebakken kant naar boven.Bak de kerstomaatjes kort in een pan in hete olijfolie.Schik de tongfilets op een bedje warme basilicumpuree. Werk af met de kerstomaatjes en wat verse gehakte basilicum.
  • 2 Besprenkel elke portie met 1 koffielepel olijfolie.Smakelijk!

Tongfilets met basilicumpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapje met honingjus en worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbei-basilicumyoghurt
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Zalm in amandelen met basilicumpuree
30 min-
Bekijk recept
Basilicumpuree
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept