1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de knoflooktenen uit de bol en leg deze met schil in de ovenschaal en pof 40 min. Neem uit de oven en duw de zachte kern uit de schil. Verhit de olie, slagroom en wijn in een pan. Voeg de knoflook toe en peper en zout naar smaak. Neem van het vuur. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en voeg de bouillontabletten toe.
2 Kook de kreeften in ca. 6 min. gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze met de kop van je af op hun buik op een grote plank. Zet de punt van een groot, scherp mes in het kuiltje tussen de ogen. Snijd de kreeften in de lengte doormidden en verwijder darmen, lever en maag. Leg op elk bord een halve kreeft en een partje citroen.
3 Verhit de saus tot hij bijna kookt. Neem van het vuur en klop met een garde de boter erdoor. Serveer de saus bij de kreeft.