1 Snijd de parelhoenbouten doormidden (op het gewricht) zodat je 4 mooie stukken hebt.
2 Pel en snipper de ui fijn.
3 Pel de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten grof.
4 Kleur de parelhoenbouten aan in Solo Vloeibaar, neem ze uit de pan. Stoof de gesnipperde ui kort aan in de Solo Vloeibaar en voeg de rijst er aan toe. Laat de rijst 2 minuten op een laag vuur glazig worden. Bevochtig met de bouillon, voeg de kruiden en de tomaten toe en schik de parelhoenbouten erbovenop. Zet een deksel op de pan en laat alles een achttal minuten zachtjes sudderen. Schik nu de scampi’s erbij en laat nog 5 minuten onder deksel sudderen. Schep de rijst goed om, voeg de plakjes chorizo toe en breng op smaak met een weinig zeezout.
5 Snipper de pijpajuintjes fi jn en strooi ze net voor het opdienen over het gerecht.
Risoto met scampi’s en parelhoen is een recept van Solo Open Kitchen