Risoto met scampi’s en parelhoen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de parelhoenbouten doormidden (op het gewricht) zodat je 4 mooie stukken hebt.
  • 2 Pel en snipper de ui fijn.
  • 3 Pel de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten grof.
  • 4 Kleur de parelhoenbouten aan in Solo Vloeibaar, neem ze uit de pan. Stoof de gesnipperde ui kort aan in de Solo Vloeibaar en voeg de rijst er aan toe. Laat de rijst 2 minuten op een laag vuur glazig worden. Bevochtig met de bouillon, voeg de kruiden en de tomaten toe en schik de parelhoenbouten erbovenop. Zet een deksel op de pan en laat alles een achttal minuten zachtjes sudderen. Schik nu de scampi’s erbij en laat nog 5 minuten onder deksel sudderen. Schep de rijst goed om, voeg de plakjes chorizo toe en breng op smaak met een weinig zeezout.
  • 5 Snipper de pijpajuintjes fi jn en strooi ze net voor het opdienen over het gerecht.

Risoto met scampi’s en parelhoen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Parelhoen, schorseneer en salie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

RISOTO AI FRUTTI DI MARE.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische Risoto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met kreeft en lamsoor
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Risotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept