2 Snijd ong 1/2 kg licht ontdooide verse zalm in kleine blokjes. Laat dan verder ontdooien en giet het dooivocht weg. Als de zalm nog wat bevroren is, snijdt deze makkelijker in blokjes.
3 Doe de blokjes zalm in een kom. Voeg er de mayonaise aan toe en roer om. Voeg daarna de mosterd en ketchup toe en roer nog eens om.
4 Doe nu de salotten en de peterselie erbij en roer dit alles nog eens door elkaar. Voeg nu naar smaak de worchester saus en de tabasco bij. Let wel op tabasco en worchester saus geven een sterke smaak aan het gerecht.
5 Kruid nu verder af met peper en zout en laat dit nog een uurtje rusten in de koelkast.
6 Zalmmousse :
7 Neem 300gr gerookte zalm en 300gr verse zalm en mix dit alles. Voeg nu het limoensap, de dille peper en zout bij. Mix dit alles nog een keer. Maak het mengsel nu mooi glad met room tot men een mousse bekomt.
8 Laat ook dit nog een uurtje rusten in de koelkast.
9 Serveren :1
0 Doe de tartaar in een ring en duw goed aan, verwijder de ring en men bekomt een mooie cirkel zalmtartaar.1
1 Doe de zalmmousse in een spuitzak en spuit wat zalmmousse op het bord (versiering naar eigen keuze).1
2 Neem 2 sneetjes gerookte zalm en leg deze eveneens op het bord.1
3 Gebruik als versiering wat takjes dille of peterselie of een schijfje limoen.1