Zalm met gember en sojasaus

2
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.
  • 2 Snij met een klein mesje een opening in de stukjes zalm. Doe er twee of drie staafjes gember in.
  • 3 Neem de blaadjes van een bos kervel. Mix ze met drie in kleine stukjes gesneden staafjes gember en het sap van 1/2e citroen. Voeg ook 1 soeplepel soja, 1 soeplepel Worcester en 1/2 koffielepel wasabi toe. Mix opnieuw. Breng op smaak en bewaar deze saus op omgevingstemperatuur.
  • 4 Breng water aan de kook in de stoofschotel met de schillen van de gember. Kook de stukjes zalm hier 4 à 5 minuten in naargelang hun dikte. Leg de zalm op een schotel en voeg enkele staafjes gember toe. Serveer de saus apart.

Zalm met gember en sojasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept