Zoek
Varkensstoofpotje met aubergine
4
80 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gr varkensstoofvlees
2 aubergines
2 el bruine suiker
1 kaneelstokje
5 cl pastis
2 uien, fijngesnipperd
chilivlokken
5 cm verse gember
1 bosje koriander
2 el vissaus
1 limoen, enkel het sap
zonnebloemolie
solo, bakken en braden
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Spoel de aubergines, dep droog en snij in grote stukken.
2
Pluk de blaadjes van de koriander en hou de steeltjes bij.
3
Schil de gember en snij in heel flinterdunne plakjes.
4
Verwarm een scheutje olie en een soeplepel solo in een gietijzeren kookpot en bak hierin de vleesblokjes goudbruin, kruid met pezo.
5
Haal uit de pot en bak in dezelfde pot de auberginestukken, voeg eventueel nog wat solo of olie toe.
6
Doe het vlees bij de aubergines en bestrooi het geheel met de suiker.
7
Laat lichtjes karamelliseren en blus met de pastis.
8
Voeg er de uisnippers, de gemberplakjes, de koriandersteeltjes, de vissaus en het kaneelstokje bij, kruid naar eigen smaak met chilivlokken.
9
Overgiet het geheel met water zodat 1/3 van het vlees onderstaat.1
0
Zet een deksel op de pot en laat op een matig vuur gaar stoven.1
1
Breng net voor het serveren op smaak met limoensap en eventueel nog wat chilivlokken.1
2
Bestrooi met de korianderblaadjes en dien op met rijst.1
3
Tip: De chilivlokken kan je ook vervangen door een rood pepertje.
Varkensstoofpotje met aubergine is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Griekse pastei
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met tuingroenten, groentepannetje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met chorizo en peper
1u10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje met groenten
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpotje
10-20 min -
Bekijk recept