Zeebaarsfilet met citroen en oregano

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie, het citroensap, de oregano en peterselie in een vuurvaste schaal waar de filets zonder overlappen in passen.
  • 2 Kruid het mengels met pezo en klop het goed onder elkaar tot het iets dikker wordt.
  • 3 Leg de filets erin met het vel naar beneden en schep het olie-kruidenmengsel over de vis.
  • 4 Laat het MINSTENS 30 minuten op kamertemperatuur marineren, draai de filets regelmatig om.
  • 5 Verwarm ondertussen de oven voor tot 220°.
  • 6 Zorg dat de vis met de velkant naar beneden ligt en bestrooi de bovenkant met pezo.
  • 7 Bak 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis, in de oven.
  • 8 Serveer de vis in voorverwarmde diepe borden, schep de saus erover en dien op met gekookte aardappeltjes.
  • 9 Kan ook met meerval- of snapperfilets.

Zeebaarsfilet met citroen en oregano is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
< 20 min -
Bekijk recept
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
20 - 30 min -
Bekijk recept