Zoek
Zeebaarsfilet met citroen en oregano
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
60 ml vergine olijfolie
60 ml citroensap
1 el vers gehakte oreganoblaadjes
1 el vers gehakte platte peterselie
4 zeebaarsfilets met vel
peper&grof zeezout uit de molen (pezo)
Bereiding
1
Doe de olie, het citroensap, de oregano en peterselie in een vuurvaste schaal waar de filets zonder overlappen in passen.
2
Kruid het mengels met pezo en klop het goed onder elkaar tot het iets dikker wordt.
3
Leg de filets erin met het vel naar beneden en schep het olie-kruidenmengsel over de vis.
4
Laat het MINSTENS 30 minuten op kamertemperatuur marineren, draai de filets regelmatig om.
5
Verwarm ondertussen de oven voor tot 220°.
6
Zorg dat de vis met de velkant naar beneden ligt en bestrooi de bovenkant met pezo.
7
Bak 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis, in de oven.
8
Serveer de vis in voorverwarmde diepe borden, schep de saus erover en dien op met gekookte aardappeltjes.
9
Kan ook met meerval- of snapperfilets.
Zeebaarsfilet met citroen en oregano is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Puntpaprika met aubergine
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zeebaarsfilet met groene kruiden
< 20 min -
Bekijk recept
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
20 - 30 min -
Bekijk recept