St.Jacobsvruchten en gamba's met venkel en safraan

4
120 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Reinig de groenten. Snij ui,wortel, selder in brunoise en hou apart. Snij venkel en prei fijn en stoof zachtjes samen aan in wat solo. Breng op smaak met peper en zout en bevochtig met 2 dl gevogeltebouillon. Dek af en gaar langzaam op een zacht vuurtje. Wanneer de groenten gaar zijn, afgieten en het sap opvangen. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. Hou de schalen apart. Verwarm wat solo in een hoge steelpan en bak hierin de schalen. Voeg de brunoise toe en roerbak 3 min. samen. Voeg tijm, laurier, peperkorrels en steranijs toe. Flambeer met de anijslikeur en bevochtig met de rest van de gevogeltebouillonen het opgevangen groentensap. Laat dit opkoken en inkoken tot 1/Voeg 2 dl room en safraan toe en laat nog eventjes doorsudderen. Zeef het geheel en kook in tot sausdikte. Klop 1 dl room met de eierdooier op tot bijna vast en roer dit mengsel onder de saus. Hou warm. Laat wat solo in een steelpan smelten en bak er de St Jacobsvruchten kort in. Haal de St.Jacobsvruchten eruit en hou warm in aluminiumfolie. Bak dan de gamba's. Verdeel de warme groenten (prei, venkel) over de borden, schik er de gamba's en de St.Jacobsvruchten naar eigen keuze op, lepel de warme saus erover en gratineer even kort onder de grill.

St.Jacobsvruchten en gamba's met venkel en safraan is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaanse ovenschotel met garnalen
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannellinibonen met calamares, saffraan en tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle Met Heerlijke Verse Garnalen, Tomaten En Safraan
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEBRAAD VAN LAMSMANCHETTES MET SAFRAAN
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept