Quiche met zalm en spinazie

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Laat de spinazie ontdooien en probeer zoveel mogelijk water weg te krijgen.
  • 2
    - Verwarm de oven voor op 210°C.
  • 3
    - Snij de uien en de knoflook en fruit ze in een pan. Niet bruin laten worden. Mengen met de spinazie en laten afkoelen.
  • 4
    - Meng de eieren met de eierdooiers, de geitenkaas en de room. Kruid met peper en zout.
  • 5
    - Leg het bladerdeeg in de vorm en verspreid er een handvol couscous over. Dat absorbeert nog wat extra vocht.
  • 6
    - Leg de stukken zalm op de bodem. Indien nodig kan je ze eerst in kleinere stukjes snijden.
  • 7
    - Schik de afgekoelde groenten op het deeg. Ook het bladerdeeg moet heel koud zijn, anders wordt het geheel een moes.
  • 8
    - Giet de eiermix in de taart en zorg ervoor dat de groenten en de zalm ongeveer bedekt zijn. Klap de randjes bladerdeeg naar binnen.
  • 9
    - Bak gedurende 35 à 40 minuten in een oven op 210°C.1
  • 0 (Buurvrouw Judith, SOS Piet)

Quiche met zalm en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept