3 pel de scampi. Snij de kabeljauw in dobbelstenen
4 kruid met peper
5 hak de dille fijn
6Voorbereiding (30 MIN)
7 kook prei en selder 5 MIN. in gezouten water. Giet af maar vang 1 kopje kookvocht op. Kook ook de wortel 5 MIN.
8 Kook de pasta gaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking
9 breng intussen 1L water aan de kook met de visbouillonblokjes en het kopje kookvocht.1
0 Zet het vuur lager en voeg de vis toe. Laat 2 MIN. garen. Voeg de scampi's toe en laat nog 8 MIN. garen. Controleer of de vis en de scampi's gaar zijn. 1
1 Voeg de gare groenten en de fijngehakte dille toe. Bind de de bouillon licht met instantsausbinder. Een waterzooi mag niet te dik zijn. Laat nog 1 MIN. zacht koken en haal de pan van de warmtebron.1
2 Splits de eieren. Alleen de dooiers worden gebruikt. Klop de eidooiers los met de room en roer door de waterzooi. Laat niet meer koken;1
3 AFWERKING1
4 Schep de tagliatelle in diepe borden. Verdeel de waterzooi erover en serveer direct.
Waterzooi met kabeljauw en dille is een recept van Solo Open Kitchen