3 Meng in een kom de courgette met de uiringetjes, de losgeklopte eierdooiers, de bloem, het bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
4 Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag.
5 Schep kleine hoopjes van het courgettemengsel in de pan en druk de hoopjes met een spatel plat tot een koekje. Laat ze aan weerszijden 2 tot 3 minuten bakken tot ze een mooi kleurtje hebben. Houd de koekjes warm.
6 Leg de moot zalm in een vuurvaste schaal en kruid hem met peper en zout. Verdeel 1 citroen in partjes en pers de andere citroen uit. Leg de partjes citroen op de vis en overgiet de vis met het citroensap en de witte wijn. Laat de zalm gedurende 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.
7 Leg de vis op het midden van het bord en overgiet met het braadvocht. Schik er de courgettekoekjes omheen.