Zalm met courgettekoekjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de courgettes met een grove rasp.
  • 2 Snijd de lente-uitjes fijn in dunne ringetjes.
  • 3 Meng in een kom de courgette met de uiringetjes, de losgeklopte eierdooiers, de bloem, het bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag.
  • 5 Schep kleine hoopjes van het courgettemengsel in de pan en druk de hoopjes met een spatel plat tot een koekje. Laat ze aan weerszijden 2 tot 3 minuten bakken tot ze een mooi kleurtje hebben. Houd de koekjes warm.
  • 6 Leg de moot zalm in een vuurvaste schaal en kruid hem met peper en zout. Verdeel 1 citroen in partjes en pers de andere citroen uit. Leg de partjes citroen op de vis en overgiet de vis met het citroensap en de witte wijn. Laat de zalm gedurende 20 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • 7 Leg de vis op het midden van het bord en overgiet met het braadvocht. Schik er de courgettekoekjes omheen.

Zalm met courgettekoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettekoekjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Courgettekoekjes met zalm
20 min
Bekijk recept
Courgettekoekjes met spinaziesalade
30 min-
Bekijk recept
Pittige vis-courgettekoekjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept