Rode poon in papillot

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 210°.
  • 2 Kuis de venkelknollen en snij ze in reepjes (bewaar wat groen van het loof als garnering).
  • 3 Blancheer de reepjes 5 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  • 4 Spoel de citroen onder stromend water en dep droog.
  • 5 Rasp de schil van de citroen en pers ze daarna uit.
  • 6 Neem vier vellen bakpapier (groot genoeg om er pakketjes/papilotte van te maken).
  • 7 Verdeel de venkelreepjes over de vier vellen en leg er telkens 2 visfilets op.
  • 8 Besprenkel het geheel met wat citroensap en 1 el olijfolie.
  • 9 Afkruiden met pezo uit de molen en een snuifje piment d' Espelette en een weinig geraspte citorenschil.1
  • 0 Maak een pakketje en bind het dicht met keukentouw.1
  • 1 Zet de pakketjes 15 minuten in de oven.1
  • 2 Leg de pakketjes op grote warme borden, maak ze open aan tafel en versier met groen van de venkelknollen.1
  • 3 Dien op met een gekookt patatje.1
  • 4 Piment d' Espelette kunt u vervangen door chilivlokken.1
  • 5 Bakpapier kunt u vervangen door aluminiumfolie, laat de pakketjes dan iets langer in de oven.

Rode poon in papillot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept