1 Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Snij de prei overlangs in twee en daarna in schijfjes, was goed onder stromend water terwijl je door de prei woelt. Doe de prei in een kom en doe er water bij tot de prei net onderstaat, voeg zout toe.Laat het water koken tot de prei zacht en glazig is. Giet vervolgens af maar bewaar het kookvocht. Doe een eetlepel boter in de pan en voeg de maïzena toe onder voortdurend roeren. Giet vervolgens het kookvocht stukje bij beetje bij het mengsel onder voortdurend kloppen/roeren tot je een ingedikte saus overhoud (je hebt echt niet al het kookvocht nodig, zie dat je zo'n
15 tot 2 cm saus in je pan hebt staan).Voeg het bouillonblokje en 2 eetlepels dragon toe en pers de citroen uit in het mengsel na hem een half minuutje in de microgolf te hebben gelegd. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg de uitgelekte prei toe en roer goed door elkaar. Hou warm!Verhit een eetlepel boter of olie in de pan en leg er de heilbotfilets in. Strooi er de rest van de dragon over (mag iets meer zijn dan 1 eetlepel, gewoon zien dat elke filet toch wat kruiden meekrijgt) en wat fleur de sel. Draai na 3 minuutjes om en laat nog 3 minuutjes garen.Maak terwijl de puree. Ik stamp graag nog manueel, hier en daar een stukje aardappel geeft extra pit voor mij! Daarna voeg je de mierikswortel, de nootmuskaat, de salade océanne, de mosterd en het ei toe en roer goed. Indien je het liever wat smeuïger wil kan je een nootje boter toevoegen.Schik alles op een bord en smakelijk!