2 Pel en snipper het sjalotje fijn en vermeng het met 1 el olie.
3 Verdeel het mengsel over een braadslee.
4 Dep de kabeljauwfilets droog en kruid aan beide kanten met pezo.
5 Leg ze op de sjalot in de braadslee en schenk er de visfumet bij.
6 Zet de braadslee 15 minuten in de warme oven.
7 Schep met een schuimspaan de vis uit de braadslee en leg ze op zeer warme borden, hou warm onder aluminiumfolie.
8 Giet het kookvocht in een steelpannetje en doe er de room bij, laat 1 minuut inkoken.
9 Voeg de moster en de kervel toe en laat even doorwarmen, kruid af met pezo.1
0 Nappeer de vis met de saus en dien op met wortelpuree of gekookte aardappelen en een schijfje citroen.1
1 Tip: dikwijls als men kabeljauw bakt valt die uit elkaar. Om dit te voorkomen, wrijf de kabeljauw aan beide kanten in met grof zeezout en zet 15 minuten in de koelkast.1
2 Juist voor het bakken, de kabeljauw afspoelen en droogdeppen en onmiddelijk bakken, dan blijft hij mooi vast.