1 Laat de zeekraal een half uurtje ontzouten in koud water.
2 Schil de asperges, breek het houterige uiteinde af en kook ze gaar in gezouten water, hou ze warm.
3 Laat ondertussen de hoeveboter smelten en klop in een steelpannetje de eierdooiers op met een scheut limoensap. Zet het pannetje op een laag vuur of bain marie en voeg al kloppend beetje bij beetje de gesmolten boter bij de opgeklopte eidooiers, breng op smaak met pezo.
4 Laat een grillpan goed heet worden.
5 Wrijf de zeewolf in met olijfolie en kruid met pezo.
6 Rooster de vis op de grill en leg er op het einde enkele tijmtakjes over.
7 Spoel en kook de zeekraal gedurende 1 minuut in ruim kokend water. Voeg zeker geen zout toe (zeekraal is zout) en gebruik voldoende water.
8 Schik de asperges op een warm bord en leg er de warme zeekraal langs.
9 Leg de vis op de asperges en nappeer de saus rondom het gerecht.1
0 Serveer met gekookte aardappelen.
Geroosterde zeewolf met asperges en zeekraal is een recept van Solo Open Kitchen