Scampi in verse kruidentempura

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de scampi’s kort in de hete Solo. Hou ze apart. Verwarm intussen de friteuse voor op 170° C.
  • 2 Maak het tempurabeslag. Meng hiervoor de tarwebloem, de eidooiers en het ijskoude water
  • 3 in een kom met de fijngehakte koriander en kervel. Roer alles tot een glad beslag en kruid af
  • 4 met peper en zout.
  • 5 Bereid de dillevinaigrette. Mix hiervoor de pijnboompitten met de dille en een eetlepel notenolie tot een gladde massa met een staafmixer. Serveer de dillevinaigrette straks in een apart dipschaaltje
  • 6 Dip elk scampi tot aan de staart in het tempurabeslag en bak ze op 170 graden krokant in de friteuse. Laat de gefrituurde scampi’s kort uitlekken op absorberend keukenpapier.

Scampi in verse kruidentempura is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept