Zoek
Gegrilde zalm met citroen en sojasaus
2
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 zalmfilets met vel (300gr)
3 el droge witte wijn
3 el vers citroensap
2 el lichte sojasaus
1/2 tl zeezout
1/2 th olijfolie olijfolie voor het bestrijken van de vis
1 teentje knoflook
2 lente-uitjes
Bereiding
1
Neem een kom waar 2 zalmfilets inpassen en schenk de wijn, het citroensap en de sojasaus erin.
2
Voeg het zout, de 11/2 theelepel olijfolie en de geperste knoflook toe en schud goed tot alle ingrediënten zijn gemengd.
3
Voeg de zalmfilets toe, sluit de zak en leg deze ± 40 minuten in de koelkast.
4
Keer tussentijds eenmaal.
5
Neem een grillpan.
6
Neem de vis uit de zak en bewaar de marinade.
7
Kwast de pan in met olijfolie en leg de zalm met de velkant naar beneden.
8
Grilleer de zalm ± 5 minuten.
9
Bestrijk de vis vervolgens met de achtergehouden marinade en bestrijk ook heel dun met olijfolie.1
0
Keer de zalm voorzichtig en grilleer nog 2 minuten tot de vis lichtroze van kleur is.1
1
Was de lente-uitjes, snijd ze in diagonale stukjes en garneer de zalm hiermee. lekker met tagliatelli en gegrilde groene asperges.
Gegrilde zalm met citroen en sojasaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min
Nagerecht
Bekijk recept