1 Maak de inktvisjes schoon, trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers.
2 Hak de tentakels fijn en vermeng ze met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de Parmezaan en het losgeklopt ei, kruid af met pezo.
3 Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen dicht met prikkers.
4 Vet een aluminiumschaal in met olie en leg de inktvisjes erin.
5 Besprenkel met olie en zet ze 8 minuten op de BBQ.
6 Draai ze om en bak ze nogmaals 8 minuten.
7 Schenk de wijn erover en bak nogmaals 5 minuten.
8 Serveer ze goed warm en dien op met een partje citroen en vers stokbrood.
9 Tip; u kunt de vishandelaar vragen om de inktvisjes te kuisen, vergeet dan niet om de tentakels te vragen voor de vulling.