Gevulde inktvisjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de inktvisjes schoon, trek de kop eraf, snij de tentakels eraf (hou ze apart) en verwijder de ingewanden en het kraakbeen met de vingers.
  • 2 Hak de tentakels fijn en vermeng ze met de knoflook, de peterselie, de ansjovis, het broodkruim, de Parmezaan en het losgeklopt ei, kruid af met pezo.
  • 3 Vul de inktvisjes met deze mix en steek de openingen dicht met prikkers.
  • 4 Vet een aluminiumschaal in met olie en leg de inktvisjes erin.
  • 5 Besprenkel met olie en zet ze 8 minuten op de BBQ.
  • 6 Draai ze om en bak ze nogmaals 8 minuten.
  • 7 Schenk de wijn erover en bak nogmaals 5 minuten.
  • 8 Serveer ze goed warm en dien op met een partje citroen en vers stokbrood.
  • 9 Tip; u kunt de vishandelaar vragen om de inktvisjes te kuisen, vergeet dan niet om de tentakels te vragen voor de vulling.

Gevulde inktvisjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Inktvisjes gevuld op Niçoise wijze
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reuzengarnalen en inktvisjes ‘cuits à la minute'
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Inktvisjes Uit Spanje
30-60 min -
Bekijk recept
Zwarte Pastasalade Met Inktvisjes
0-10 min -
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept