2 Snijd de tomaten in vieren en verwijder de kern en de pitjes. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
3 Snijd van de limoen- en sinaasappelschil met een zester dunne reepjes. Breng water aan de kook en leg de reepjes limoen en sinaasappelschil een minuut in het kokende water. Giet na een minuut door een zeef af, overspoel met koud water en laat uitlekken.
4 Ui pellen en in dunne ringen snijden, olijfolie in pan verhitten en uisnippers zacht fruiten.
5 Knoflook pellen en fijnhakken. Peper in lengte doorsnijden en zaadjes verwijderen. Snijd de peper in flinterdunne reepjes. Koriander fijnhakken. Blokjes tomaat, reepjes limoen en sinaasappel, uiringen en knoflook, stukjes peper en koriander mengen en op smaak brengen met peper en zout.
6 Couscous
7 Meng de honing/suiker met het limoensap, de olijfolie, komijn en wat peper tot een sausje.
8 Doe de couscous in een schaal, meng een handvol rozijnen erdoorheen doen en voeg kokend water toe, tot de couscous ongeveer 1 cm onder water staat. Laten wellen tot al het water opgenomen is en daarna met een vork losscheppen. Sausje erdoor scheppen.
9 Zalmfilet bestrooien met zout en peper. Specerijen op een bord mengen en de zalmfilets er doorheen rollen, zodat ze helemaal bedekt zijn. Grillpan goed verhitten en de zalm grillen.1
0 Opdienen1
1 Schep de couscous op een bord, evt. mbv een kookring.1
2 Leg hierop de zalmfilet en schep er de tomatensalsa op.
Gegrilde zalm in een kruidenkorstje met pittige is een recept van Solo Open Kitchen