Schelvis met mosterdsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom de schelvis 10 minuten in een stoommandje of stomer.
  • 2 Breng de witte wijn en de visbouillon met de gesnipperde sjalotjes aan de kook en laat inkoken tot een kwart, doe dan door een zeef.
  • 3 Meng de mosterd met 2,5 dl room en voeg dit mengsel toe aan het ingekookte vocht, laat opkoken.
  • 4 Klop de eierdooiers los in de rest van de room.
  • 5 Haal de pan van het vuur en bind de saus met het eierdooiermengsel, kruid af met pezo.
  • 6 Leg de schelvismoten op een warm bord, nappeer met de saus, versier met takjes dille en dien op met partjes citroen en aardappelpuree.
  • 7 Lekker met gebakken zeekraal.
  • 8 Tip: deze saus kan perfect met andere vis.

Schelvis met mosterdsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept