1 Verwijder de steeltje van de spinazie en spoel de blaadjes grondig.
2 Smelt een weinig solo in een diepe pan en voeg de spinazie toe, laat onder geregeld roeren de spinazie in 8 à 10 minuten slinken, kruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.
3 Laat de spinazie uitlekken in een chinois (puntzeef), druk er het overtollige vocht uit met de bolle kant van een lepel.
4 Hak de spinazie fijn.
5 Verhit wat solo in een koekenpan en voeg er de garnalen aan toe, roerbak 2 minuten op een matig vuur.
6 Roer de eieren los, kruiden met pezo.
7 Giet het mengsel in de pan met de garnalen, doe er ook de spinazie bij.
8 Roerbak enkele minuten tot de eieren stollen.
9 Schep het mengsel in diepe warme borden en versier met een takje platte peterselie.1
0 Dien op met diehoekjes gebakken brood of vers stokbrood.1
1 Gebakken brood: snij oudbakken brood in driehoekjes, verhit voldoende olijfolie in een koekenpan en bak ze in de olijfolie goudgeel.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)