Roerei met garnalen en spinazie

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steeltje van de spinazie en spoel de blaadjes grondig.
  • 2 Smelt een weinig solo in een diepe pan en voeg de spinazie toe, laat onder geregeld roeren de spinazie in 8 à 10 minuten slinken, kruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.
  • 3 Laat de spinazie uitlekken in een chinois (puntzeef), druk er het overtollige vocht uit met de bolle kant van een lepel.
  • 4 Hak de spinazie fijn.
  • 5 Verhit wat solo in een koekenpan en voeg er de garnalen aan toe, roerbak 2 minuten op een matig vuur.
  • 6 Roer de eieren los, kruiden met pezo.
  • 7 Giet het mengsel in de pan met de garnalen, doe er ook de spinazie bij.
  • 8 Roerbak enkele minuten tot de eieren stollen.
  • 9 Schep het mengsel in diepe warme borden en versier met een takje platte peterselie.1
  • 0 Dien op met diehoekjes gebakken brood of vers stokbrood.1
  • 1 Gebakken brood: snij oudbakken brood in driehoekjes, verhit voldoende olijfolie in een koekenpan en bak ze in de olijfolie goudgeel.

Roerei met garnalen en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Roerei met romaatjes op toast
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Roerei met groenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept