1 Laat een nootje boter smelten in een kookpan en doe er het fijngesneden wit van de preien bij. Giet er de witte wijn bij en de kippenbouillon en strooi er de safraan over. Verwarm tot het kookpunt en doe vervolgens alles in een vuurvaste schotel.
2 Schik de diepgevroren tongrolletjes op de prei, snipper er de sjalotten over. Dek de schotel af en zet gedurende 30 min. in een voorverwarmde oven op 170 °C.
3 Haal de tongrolletjes uit de schotel en hou ze warm.
4 Doe de prei met het kookvocht in een kookpan maar hou 2 dl kookvocht apart. Laat de prei aan de kook komen, strooi er de instantsausbinder over en roer goed tot de gewenste dikte.
5 Laat het overgehouden kookvocht in een braadpan tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de room toe en laat indikken.
6 Werk af met de diepgevroren garnalen en laat de saus weer opwarmen (3 à 4 min.). Door de garnalen wordt de saus weer beter vloeibaar (eventueel nog wat instant saus binder).
7 Smakelijk!!
Tongrolletjes op een preibedje met een is een recept van Solo Open Kitchen