1 Kuis de scampi's en ontdoe ze van hun darmkanaal. Spoel daarna de inktvis, goed laten uitlekken (drogen met keukenpapier) en snij ze in reepjes.
2 Kruid de scampi's en de inktvis met peper en zout en barbecuekruiden tesamen met 2 el. olijfolie. (laten even marineren)
3 Verhit de wok met 2 el. olijfolie en bak de scampi's en de inktvis gedurende 5 minuten. Blus ze met de witte wijn. en zet het vuur op de laagste stand en laat nog 20 minuten pruttelen.
4 Snij de paprika's en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en snij ze in fijne reepjes.
5 Pel de uien en snipper ze fijn. Pel de knoflook en pers deze.
6 Verhit een andere wok met 3 el. olijfolie en fruit de uien, de knoflook en de paprikareepjes gedurende 5 minuten.
7 Voeg daarna de gebakken scampi's en de inktvis toe aan de paprikareepjes en bak deze nog gedurende 5 minuutjes.
Wok met Scampi en Inktvis en paprika (barbecue) is een recept van Solo Open Kitchen