1 Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de sneetjes gerookte ham op en schuif ze in de oven. Laat de ham een 15-tal minuutjes drogen tot ze krokant is.
2 Snijd de tomaten één keer kruiselings in. Breng een pannetje met water aan de kook, dompel er de tomaten 15 seconden in onder en laat ze schrikken onder koud water. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalot en snijd het teentje knoflook en de groene kruiden fijn.
3 Spoel de calamari onder koud water en dep ze zorgvuldig droog met keukenpapier. Verhit een antikleefpan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de calamari, samen met de sjalot en de knoflook. Voeg de groene kruiden, het currypoeder, het sap van een limoen en een scheutje water toe. Roer goed om.
4 Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles nog een 5-tal minuutjes op laag vuur verderstoven.
5 Leg op elk bord een gestoofde inktvis, overgiet met een eetlepel van de saus en leg er een krokantje van gerookte ham bij. Serveer met een handvol pittige rucola.
Gestoofde calamari met verse kruiden is een recept van Solo Open Kitchen