Zoek
Mosselen met room
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kg mosselen
2 dikke stengels bleekselderij
6 lente-uitjes
3 vaste roma-tomaten
4 dl room
peper
Bereiding
1
Kuis de mosselen.
2
Kuis de bleekselderij en lente-uitjes en snij fijn.
3
Maak een inkruising op de kop van de tomaten en leg deze 12 tellen in kokend water, haal uit het water en koel ze af in ijswater.
4
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
5
Kook de mosselen met de selderij, room en flink wat peper in een grote pan tot ze opengaan.
6
Haal dan de mosselen uit de pan en hou warm. Zeef het kookvocht en laat inkoken tot éénderde.
7
Voeg de mosselen toe aan de saus en werk verder af met de lente-uitjes en tomatenblokjes, schud goed op en laat 1 minuutje warm worden.
8
Dien op met zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte mayonaise.
Mosselen met room is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept