Kabeljauw met dragonsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de kabeljauwfilets en dep droog, kruiden met pezo.
  • 2 Draai ze in de bloem en tik de overtollige bloem af.
  • 3 Verhit 2 el solo in een anti-kleefpan en bak de filets langs elke kant gedurende een zestal minuten.
  • 4 Als de filets gaar zijn, leggen wij ze in een ovenschaal en houden ze warm in een lauwe oven.
  • 5 Rits de dragonblaadjes van de takjes en hak grof.
  • 6 De pan die we voor de vis hebben gebruikt mag opnieuw op het fornuis, en we gieten er de room bij.
  • 7 Doe de helft van de gehakte dragon bij de room, en laat een 10 tal minuten zachtjes inkoken.
  • 8 Als de saus lichtjes is gebonden mag de pan van het vuur.
  • 9 Werk de saus af met een eetlepel mosterd en de tweede helft van de dragonblaadjes, afkruiden met pezo. 1
  • 0 Om een mooie gladde saus te bekomen smelten wij nog een klontje hoeveboter in de saus.1
  • 1 Leg de filets op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gekookte aardappelen.

Kabeljauw met dragonsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met dragonsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept