Gegratineerde pladijs met spinazie

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen op het gedoofde vuur.
  • 2 Plet de aardappelen met een pureestamper, doe er vervolgens 1 el solo en melk bij tot je een smeuïge puree hebt, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  • 3 Smelt 2 eetlepels solo in een pan en voeg er 3 eeetlepels bloem aan toe, roer totdat je een roux bekomt.
  • 4 Laat kort bruinen en voeg er al roerend melk aan toe tot je een nog vloeibare saus hebt, laat kort koken, voeg dan de helft van de kaas toe.
  • 5 Spoel de spinazie en laat uitlekken.
  • 6 Stoof de spinazie in 2 eetlepels solo, roer daarna de spinazie door de aardappelpuree.
  • 7 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 8 Vet een ovenschotel in met solo vloeibaar en doe de puree in de ovenschotel, leg er de pladijsfilets op, nappeer met de kaassaus en strooi er de resterende kaas over.
  • 9 Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven, of tot je een bruin korstje hebt.

Gegratineerde pladijs met spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept