1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat drogen op het gedoofde vuur.
2 Plet de aardappelen met een pureestamper, doe er vervolgens 1 el solo en melk bij tot je een smeuïge puree hebt, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
3 Smelt 2 eetlepels solo in een pan en voeg er 3 eeetlepels bloem aan toe, roer totdat je een roux bekomt.
4 Laat kort bruinen en voeg er al roerend melk aan toe tot je een nog vloeibare saus hebt, laat kort koken, voeg dan de helft van de kaas toe.
5 Spoel de spinazie en laat uitlekken.
6 Stoof de spinazie in 2 eetlepels solo, roer daarna de spinazie door de aardappelpuree.
7 Verwarm de oven voor op 180°.
8 Vet een ovenschotel in met solo vloeibaar en doe de puree in de ovenschotel, leg er de pladijsfilets op, nappeer met de kaassaus en strooi er de resterende kaas over.
9 Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven, of tot je een bruin korstje hebt.
Gegratineerde pladijs met spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)