Scampi met pastissaus

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het pantser van de scampi maar laat het staartje eraan.
  • 2 Maak in de lengte een kleine inkeping op de rug en verwijder het zwarte darmkanaal.
  • 3 Pel en snipper de uien fijn.
  • 4 Spoel de venkel, hou het groen apart.
  • 5 Snij de knollen in dunne plakken.
  • 6 Verhit 1 el solo in een pan en bak hierin de venkel en de helft van de uisnippers in aan.
  • 7 Blus met 5 à 6 el water en laat afgedekt 8 à 10 minuten smoren, breng op smaak met pezo.
  • 8 Verhit in een ander pan een scheut olie en bak hierin de scampi en de rest van de uisnippers, 2 à 3 minuten.
  • 9 Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.1
  • 0 Blus de pan met de pastis en de visfond en laat tot de helft inkoken.1
  • 1 Neem de pan van het vuur, snij 150 gr hoeveboter in klontjes en mix deze beetje bij beetje onder de niet kokende saus, breng op smaak met pezo.1
  • 2 Leg de garnalen en de gebakken venkel in de saus, roer goed om.1
  • 3 Dresseer op warme borden en versier met het venkelgroen.1
  • 4 TIP: geef je dit als hoofdgerecht, serveer er dan rijst bij.

Scampi met pastissaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept