Quiche met zeewolf

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het wit van prei in kleine stukjes en spoel onder stromend water, laat goed uitlekken.
  • 2 Laat 1 à 2 el solo smelten in een kookpot en stoof hierin, onder deksek de prei, ongeveer 20 minuten, kruiden met pezo.
  • 3 Laat de prei uitlekken in een zeef, vang het vocht op, dat heb je nodig om bij de eieren te doen.
  • 4 Boter een bakvorm in met solo vloeibaar, bestrooi met bloem, verwijder overtollige bloem.
  • 5 Leg hierin het uitgerolde deeg, doorprik de bodem met een vork.
  • 6 Verwarm de oven voor op 220°.
  • 7 Brokkel de vis in stukjes en leg deze in een kom, doe er de uitgelekte prei bij, meng voorzichtig onder mekaar, verdeel het geheel over de taartvorm.
  • 8 Klop de eieren los met de room en het preivocht, kruiden met pezo en nootmuskaat. Verdeel het ei/roommengsel voorzichtig over de taartvorm.
  • 9 Zet de quiche ongeveer 25 minuten in de warme oven.1
  • 0 Snij de quiche in vier en serveer op warme borden.

Quiche met zeewolf is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met groenten
Bekijk recept
Zuurkool met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept