1 Snij het wit van prei in kleine stukjes en spoel onder stromend water, laat goed uitlekken.
2 Laat 1 à 2 el solo smelten in een kookpot en stoof hierin, onder deksek de prei, ongeveer 20 minuten, kruiden met pezo.
3 Laat de prei uitlekken in een zeef, vang het vocht op, dat heb je nodig om bij de eieren te doen.
4 Boter een bakvorm in met solo vloeibaar, bestrooi met bloem, verwijder overtollige bloem.
5 Leg hierin het uitgerolde deeg, doorprik de bodem met een vork.
6 Verwarm de oven voor op 220°.
7 Brokkel de vis in stukjes en leg deze in een kom, doe er de uitgelekte prei bij, meng voorzichtig onder mekaar, verdeel het geheel over de taartvorm.
8 Klop de eieren los met de room en het preivocht, kruiden met pezo en nootmuskaat. Verdeel het ei/roommengsel voorzichtig over de taartvorm.
9 Zet de quiche ongeveer 25 minuten in de warme oven.1
0 Snij de quiche in vier en serveer op warme borden.