1 Maak met een scherp mes een kruis op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen onder in kokend water, laat direct afkoelen in ijswater.
2 Pel de tomaten, snij in vieren, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes.
3 Pel de sjalot, kuis de venkelknol en snipper beiden fijn.
4 Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
5 Pureer de aardappelen en maak ze smeuïg met een scheutje melk en 1 el solo, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
6 Kook de mosselen in een bodempje water tot alle schelpen open zijn, geen smaakmakers toevoegen.
7 Haal de mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht.
8 Kruid de pladijsfilets met pezo en rol ze op met de velkant naar binnen.
9 Meng de venkel met de tomatenblokjes, de sjalot en 4 el fijngesnipperd bieslook, breng op smaak met wat olijfolie, scheutje witte wijnazijn en pezo.1
0 Verwarm de oven voor op 160°.1
1 Boter een ovenschaal lichtjes in met solo vloeibaar.1
2 Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en leg daar bovenop de pladijsrolletjes, leg op ieder rolletje een klontje solo.1
3 Zet de schaal 15 à 20 minuten in de warme oven, tot de vis gaar is.1
4 Verdeel de mosselen en de tomatenmengeling over de schaal en zet nog 5 minuten in de warme oven.1
5 Warm het mosselvocht op met een scheutje room en mix het met een staafmixer tot het schuimt.1
6 Verdeel vis en aardappelen over vier zeer warme borden en serveer er het schuim bij.