Witte vis in bladerdeeg met een wit sausje

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vis:Stoof 1 sjalot glazig in een klontje boter.
  • 2 Doe de champignons erbij en breng op smaak met peper en zout. Stoof nog enkele minuten.
  • 3 Doe er citroensap, 2 eetlepels wijn en 2 eetlepels room bij en laat even inkoken.
  • 4 Werk af met peterselie en laat afkoelen.
  • 5 Snijd het vel bladerdeeg in twee en leg de vis op een helft.
  • 6 Breng op smaak met peper en zout en verdeel het champignon mengsel over de vis.
  • 7 Leg hierop de andere visfilet en strijk de randen van het bladerdeeg in met ei.
  • 8 Bestrijk ook de tweede helft bladerdeeg met eigeel, bedek hiermee de vis en druk zacht aan.
  • 9 Snijd het deeg in de vorm van de vis, bestrijk met ei en plaats 20 minuten in de oven.Saus:Stoof 1 sjalot glazig in een klontje boter. 1
  • 0 Doe 2 eetlepels wijn en 2 eetlepels room erbij en breng op smaak met peper en zout. 1
  • 1 Klop de koude botervlokjes door de saus en werk af met citroensap.

Witte vis in bladerdeeg met een wit sausje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept