Scampi Diabolique

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 *Ontdooi de scampi's pel en verwijder het darmkanaal.
  • 2 *Pel de sjalotten, en snipper fijn.
  • 3 *Pel knoflook en plet ze tot pulp met het lemmet van je mes, of met knoflookpers.
  • 4 *Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn.
  • 5 *Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  • 6 *Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalotten, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven.
  • 7 *Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
  • 8 *Voeg een snuifje cayennepoeder toe....(voorzichtig proef)...naar smaak.
  • 9 *Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.1
  • 0 *Blus ommiddelijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen.1
  • 1 *Giet nu de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken ( niet te hard laten koken) .1
  • 2 *Je kan de scampi's apart bakken in een pan of mee laten garen in de saus.1
  • 3 *Scampi's zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.1
  • 4 *Werk af met tomatenstukjes en bieslook, vlak voor het opdienen.1
  • 5 *Serveer met pasta, rijst of stokbrood.

Scampi Diabolique is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi's diabolique
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi 's Diabolique à la Véronique
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi's diabolique
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi Diabolique
10-20 min -
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept