Zoek
Scampi Diabolique
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr scampi's
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 wortel
1 rode paprika
1 eetlp zachte currypoeder
1/2 eetlp milde paprikapoeder
1 snuifje cayennepoeder ( of sambal )
4 eetlp Heinz ketchup
1 dl droge witte wijn
250 ml room
2 grote tomaten
1/4 busseltje bieslook of kervel
oljfolie, boter
1 eetlp tomatanpuree
Bereiding
1
*Ontdooi de scampi's pel en verwijder het darmkanaal.
2
*Pel de sjalotten, en snipper fijn.
3
*Pel knoflook en plet ze tot pulp met het lemmet van je mes, of met knoflookpers.
4
*Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn.
5
*Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
6
*Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalotten, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven.
7
*Voeg currypoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
8
*Voeg een snuifje cayennepoeder toe....(voorzichtig proef)...naar smaak.
9
*Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen.1
0
*Blus ommiddelijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen.1
1
*Giet nu de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken ( niet te hard laten koken) .1
2
*Je kan de scampi's apart bakken in een pan of mee laten garen in de saus.1
3
*Scampi's zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.1
4
*Werk af met tomatenstukjes en bieslook, vlak voor het opdienen.1
5
*Serveer met pasta, rijst of stokbrood.
Scampi Diabolique is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Scampi's diabolique
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi 's Diabolique à la Véronique
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi's diabolique
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi Diabolique
10-20 min -
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept