2 Maak een inkeping op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen onder in kokend water, direct laten afkoelen in ijswater.
3 Pel de tomaten, snij ze in vier en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in niet te dunne reepjes.
4 Spoel de courgette en paprika en dep droog, snij ze in 4 en verwijder de zaadjes, snij ze vervolgens in blokjes.
5 Kuis de mosselen, verwijder de baard en eventuele schelpjes.
6 Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en bak de ui glazig.
7 Zet het vuur lager, voeg de knoflook, courgette, paprika en tomaten toe en laat deze even meestoven.
8 Voeg de Provençaalse kruiden toe en roerbak 1 minuut.
9 Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe, kruiden met peper, plaats een deksel op de pot en schud de mosselen eens goed op zodat groenten en mosselen gemengd zijn.1
0 Als de mosselen open zijn, onegeveer na 8 minuten, is het gerecht klaar.1
1 Bestrooi de mosselen met peterselie en kappertjes en dien op met boerenbrood.