Zoek
Wijting op zijn provencaals
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 wijtingen
500 gr tomaten
2 sjalotjes of ajuinen
1/4 bussel peterselie
4 dl droge witte wijn
1 visbouillonblokje
1/2 citroen
maisbloem om te binden
room
Bereiding
1
*Pel en hak de uien fijn.
2
*Pel de tomaten en snij in blokjes.
3
*Meng ze met de uien en fijn gehakte peterselie in een kookpot.
4
*Plaats de wijting op het ui,tomaat,peterselie mengsel en overgiet met de witte wijn.
5
*Laat ongeveer 10 min garen.
6
* Haal de vis uit de kookpot en houd warm in aluminiumfolie.
7
*Voeg citroensap, visbouillonblokje en de room toe en kruid verder af met peper/zout.
8
* Niet te lang koken anders schift de saus ( room) en bind met maizena.
9
*Leg de vis terug in de kookpot.1
0
*Serveer met puree.
Wijting op zijn provencaals is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Roerbakschotel met spruiten
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten gevuld met Provençaals gehakt
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met tomaten-paprikasaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visterrine met kappertjes en dragon
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken wijting met asperges en olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
GEPANEERDE WIJTINGFILET MET REMOULADESAUS
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijting bercy
0 min
Bekijk recept