Oostendse waterzooi

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De vis wassen en 4/5 gaarkoken in de visfumet (regelmatig het schuim afhalen en uit de fumet halen ( warm houden)
  • 2 Groenten in fijne julienne snijden en al dente koken.
  • 3 Groenten en slagroom bij de fumet voegen en laten opkoken, de ricard erbij voegen en wat laten inkoken.
  • 4 De tomaat pellen en ontpitten. het vruchtvlees in blokjes snijden.
  • 5 Intussen de korstjes van het brood snijden , In een pan de olijfolie laten heet worden en de sneetjes brood tot cretons bakken.
  • 6 De borden voorverwarmen in de oven
  • 7 De vis en de garnalen schikken in de warme borden en ruim overgieten met de vissoep en versieren met wat fijngesneden peterselie en wat tomaatblokjes.
  • 8 Opdienen met de cretons.
  • 9 Ook lekker met een vastkokend aardappel

Oostendse waterzooi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oostendse salade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel Op Oostendse Wijze
30-60 min -
Bekijk recept
Belgische - Oostendse - Garnaalkroketten
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje Op Oostendse Wijze
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept