1 Fileer de tongscharren of laat dit doen door de vishandelaar.
2 Maak een inkeping op de kop van de tomaten en leg ze 12 tellen in kokend water, daarna direct afkoelen in ijswater.
3 Pel de tomaten, snij in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
4 Pel de sjalot en snipper fijn.
5 Verwarm de oven voor op 190°.
6 Doe de gesnipperde sjalot samen met de witte wijn en de visfond in een ovenschaal.
7 Rol de tongscharfilets op en leg ze in de ovenschaal, dek af met aluminiumfolie.
8 Zet de ovenschaal 10 à 12 minuten in de oven.
9 Haal de filets uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie.1
0 Zeef het vocht en laat het in een steelpannetje tot ongeveer de helft inkoken.1
1 Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte, breng op smaak met pezo.1
2 Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus en laat even opwarmen.1
3 Dresseer de filets op 4 warme borden en bestrooi ze met de garnalen en gehakt bieslook, overgiet het geheel met de saus en garneer met enkele sprietjes bieslook, serveer met gekookte aardappelen of puree.1
4 PS: kan ook als voorgerecht, neem dan 2 filets p.p. en geef er een warm half maantje brokkeldeeg of een driehoekje toast bij.