1 Ontrol de 2 rollen deeg tesamen en schik ze in een vorm van 28 cm diameter. Laat het 4-5cm boven de rand komen om de kanten om te kunnen slaan tot een mandje.
2 Snijd het wit van de prei en de aardappelen in fijne ringen. Was de ringen van het wit van de prei en de aardappelen apart. Pel de sjalot en hak ze zeer fijn.
3 Fruit de aardappelen 5 minuten in een pressepot met 2 soeplepels margarine. Voeg zout en peper toe, voeg de preiringen en sjalotten toe. Meng alles en bak verder gedurende 10 minuten op een middelmatig vuur. Bewaar.
4 Snijd de verse zalm in kleine blokjes nadat u er de graten hebt uitgehaald. Laat ze 1 tot 3 minuten bakken met vloeibare margarine. Snijdt de gerookte zalm in repen.
5 Klop de eieren, voeg light room, gehakte dille, en zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 210 °C.
6 Smeer het deeg in met mosterd. Bedek de mosterd met een laag van de twee zalmsoorten, daarna met een laag groenten, giet er de geklopte eieren met room over.
7 Vouw de kanten van het deeg om zodat de bovenkant bijna volledig bedekt is.
8 Smeer op de bovenkant van het deeg het geklopte dooier en laat gedurende ongeveer 40 minuten bakken. Garneer met takjes dille.