Mosselen met gember

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis de mosselen en verwijder de baard en eventuele schelpjes.
  • 2 Spoel de tomaten, dep droog en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes, snij ze vervolgens in blokjes, snij koriander fijn.
  • 3 Pel de sjalotjes en knoflook, schil de gember, hak alles fijn.
  • 4 Verhit een weinig olijfolie in een grote kookpot stoof er de sjalotjes, knoflook en gember in aan, doe er de mosselen bij en hussel regelmatig goed door mekaar tot de mosselen BIJNA gaar zijn.
  • 5 Meng in een kom de room, kokosmelk en het kerriepoeder, kruid naar eigen smaak met peper.
  • 6 Giet dit mengsel over de mosselen, hussel weer goed en laat nog 2 minuten koken.
  • 7 Neem de pot van het vuur en voeg de tomatenblokjes en koriander toe, hussel weer goed door mekaar.
  • 8 Verdeel de mosselen over 4 warme schalen en dien op met vers stokbrood of frietjes.
  • 9 PS: het gezelligste is, één grote schaal in het midden van de tafel zodat ieder naar behoefte kan nemen.

Mosselen met gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept