1 Kuis de mosselen en verwijder de baard en eventuele schelpjes.
2 Spoel de tomaten, dep droog en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes, snij ze vervolgens in blokjes, snij koriander fijn.
3 Pel de sjalotjes en knoflook, schil de gember, hak alles fijn.
4 Verhit een weinig olijfolie in een grote kookpot stoof er de sjalotjes, knoflook en gember in aan, doe er de mosselen bij en hussel regelmatig goed door mekaar tot de mosselen BIJNA gaar zijn.
5 Meng in een kom de room, kokosmelk en het kerriepoeder, kruid naar eigen smaak met peper.
6 Giet dit mengsel over de mosselen, hussel weer goed en laat nog 2 minuten koken.
7 Neem de pot van het vuur en voeg de tomatenblokjes en koriander toe, hussel weer goed door mekaar.
8 Verdeel de mosselen over 4 warme schalen en dien op met vers stokbrood of frietjes.
9 PS: het gezelligste is, één grote schaal in het midden van de tafel zodat ieder naar behoefte kan nemen.