2 Reinig (indien nodig) de Sint-Jacobsnootjes. Verwijder hiervoor het koraal (het oranje gedeelte) en eventuele vliesjes en onzuiverheden, tot je alleen het nootje overhoudt (het witte gedeelte). Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
3 Breng een kookpot met 2 liter gezouten water aan de kook. Snijd de twee citroenen in partjes en voeg ze toe aan het kookwater. Breek de steel van de artisjokken en snijd met een scherp mes de helft van de bladeren weg. Leg de artisjokken met de kop naar beneden in het kokende water en leg er een bord bovenop, zodat ze onder blijven. Kook ze in 45 minuten gaar.
4 Pers de sinaasappels en de pompelmoes. Doe het sap in een steelpannetje en laat het tot 3/4 van het volume inkoken. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en laat afkoelen tot kampertemperatuur.
5 Haal de artisjokbodems met een schuimspaan uit het kookvocht en verfris ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verwijder de resterende bladeren en het hooi van de artisjokbodems en schraap het vruchtvlees met een lepel in een maatbeker. Voeg twee eetlepels olijfolie toe, kruid met peper en zout en mix met de staafmixer tot een gladde crème.
6 Snijd 4 rechthoekjes van ongeveer 10 bij 5 centimeter uit het bladerdeeg, prik ze een paar keer in met een vork en leg ze op bakpapier in de voorverwarmde oven. Bak ze krokant in een tiental minuutjes.
7 Verhit een antikleefpan en voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe. Kruid de Sint-Jacobsnootjes met peper en zout en bak ze 15 seconden aan elke kant in de hete Solo.
8 Leg op elk bord een krokantje van bladerdeeg en schik er 3 Sint-Jacobsnootjes bovenop. Werk het bord af met een streepje artisjokcrème, een koffielepeltje van de lauwe sinaasappelolie en een takje bladpeterselie.
Krokantje van Sint-Jacobsnoot met crème van is een recept van Solo Open Kitchen