Courgettepakje met scampi en tomatencoulis

12
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een kookpot.
  • 2 Was de courgette en snijd hem in fijne linten met een dunschiller. Blancheer de linten 1 minuut in het kokende water. Giet voorzichtig af en verfris onder koud stromend water. Laat de courgettelinten uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Schik ze op een platte schaal, kruid ze met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  • 3 Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water onder te dompelen en te doen schrikken onder koud water. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Pel de sjalot en het knoflookteentje en snipper ze fijn. Verhit een kookpot, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en stoof er de sjalot samen met de knoflook glazig in. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles een tiental minuutjes zacht stoven. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verwijder indien nodig het zwarte darmkanaal van de scampi. Verhit een antikleefpan, voeg 2 eetlepels Solo vloeibaar toe en bak de scampi een tweetal minuutjes aan beide kanten.
  • 5 Wikkel elke scampi in een of twee courgettelinten.
  • 6 Serveer de scampi-courgetterolletjes in kleine schaaltjes op een bodempje van de warme tomatencoulis.

Courgettepakje met scampi en tomatencoulis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatencoulis
10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tomatensorbet à la Bloody Mary
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomatensorbet met vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept