Chinese “Hot Pot”

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer het vlees vooraf bv. in soja, knoflook en gemberwortel.
  • 2 Snijd het vlees/de vis in dunne plakjes. Maak kleine balletjes van het gehakt.
  • 3 Maak de groenten schoon en snijd ze (flinter)dun.
  • 4 Overgiet de mihoen met heet water en laat ze de aangegeven tijd staan in heet water.
  • 5 Kook de (bruine) rijst ondertussen gaar.
  • 6 Vul de fonduepan met de hete bouillon en laat de rest van de bouillon op een waakvlam staan (vul later regelmatig aan). Vul de pan met groente, vlees, vis en mihoen en laat dit gaar worden.
  • 7 Werk af – net voor het aan tafel gaan – met verse koriander. Elke tafelgast vult het nestje met wat lekkers. Verscheidene slaatjes en sausjes horen erbij... laat je fantasie de vrije loop !
  • 8 Serveer alles in kleine kommetjes. Zorg dat de bouillon heet blijft. Voeg – voor extra smaak – een scheut sherry of witte wijn toe aan de bouillon.
  • 9 Serveer dit alles met (bruine) rijst. Bon appétit ! 1
  • 0 --- Nadien gebruik je de rest als basis voor een heerlijke Nieuwjaarssoep.

Chinese “Hot Pot” is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept