Kreeft Thermidor

2
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontdooi de kreeft door hem ongeveer 1u in warm water te leggen (mag nog in de verpakking).
  • 2 Snij de kreeft middendoor en haal het vlees uit het pantser en de scharen.
  • 3 Snij daarna het vlees in stukken.
  • 4 Maak een béchamelsaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even bakken. Voeg de melk beetje bij beetje toe en laat al roerend indikken. Breng op smaak met beetje peper en zout
  • 5 Voeg daarna de mosterd, de room, de eierdooier, de peterselie en de helft van de geraspte kaas aan de saus toe.
  • 6 Schep een beetje saus in de kreeftpantserhelften en schik het kreeftenvlees hierin. Overgiet terug met de saus en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Plaats daarna de kreefthelften onder de grill en laat gratineren.
  • 7 Serveer de gegratineerde kreefthelften met rijst of stokbrood en een stukje citroen.

Kreeft Thermidor is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft thermidor
34 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeft Thermidor
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft thermidor
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijn Thermidor
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept