Zoek
Visburger
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr visfilet zonder vel, kabeljauw of wijting, of....
2 wortelen
2 eieren
1 eidooier
paneermeel
2 el gehakte bieslook
arachideolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij de vis in stukjes, zorg dat er geen graten inzitten.
2
Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in plakjes, stoom of kook ze gaar.
3
Pureer de wortelen met een aardappelstamper.
4
Klop 1 ei en de eidooier los, kruiden met pezo.
5
Meng het losgeklopte ei met de stukken vis, de wortelpuree en gesnipperd bieslook.
6
Maak van het mengsel niet te dikke of te grote burgers.
7
Zet de burgers minsten 30 minuten in de koelkast.
8
Klop het overige ei los en wentel de burgers eerst door het ei, dan door het paneermeel.
9
Zet de burgers opnieuw in de koelkast voor minstens 1 uur, best zelfs een hele nacht.1
0
Verhit redelijk wat olie in een braadpan en bak hierin de burgers goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.1
1
Dien op met een groene salade, kerstomaatjes en puree.
Visburger is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
Snack
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburgers met rode uicompote en Joppiesaus
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visburger
Snack
Bekijk recept