3 Spoel de koolsnipper en kook ze +/- 20 minuten in lichtgezouten water.
4 Giet de kool af en laat schrikken onder koud water, laat heel goed uitlekken.
5 Bak de spekblokjes in een antikleefpan zonder vetstof.
6 Verwijder het spekvet uit de pan en doe er de kool en 1 el olijfolie bij, laat 10 minuten afgedekt stoven.
7 Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en laat uitdampen op het gedoofde vuur.
8 Voeg 1 el solo en een scheutje melk toe aan de aardappelen en stamp ze tot een puree.
9 Doe de kool bij de puree, meng goed door mekaar, kruiden met nootmuskaat en pezo.1
0 Kruid de kabeljauwfilets met pezo, smelt 2 el solo in een braadpan en bak de kabeljauw gaar.1
1 Maak ondertussen de beurre blanc: Zet een steelpannetje op een matig vuur en giet er het witbier in samen met de gesnipperde sjalot en 2 el citroensap, laat even inkoken.1
2 Voeg een flinke scheut room toe en laat tot 1/3 inkoken.1
3 Zeef de saus, zet terug op een klein vuur, zorg dat ze niet meer kookt, anders gaat ze schiften.1
4 Voeg al roerend met een klopper beetje bij beetje blokjes roomboter toe die uit de koelkast komt, kruid af met pezo.1
5 Vul een dresseerring met koolpuree, leg daar bovenop een stukje kabeljauw, doe rondom de puree wat beurre blanc, versier met gefrituurde preireepjes.1
6 Preireepjes: Kuis de prei onder stromend wateren snij vervolgens in heel fijne reepjes van 15 cm lang, dep goed droog. Frituur de reepjes in de frituurketel tot ze lichtbruin zijn.
Kabeljauw met groene koolpuree en beurre blanc is een recept van Solo Open Kitchen