1 Kook de visbouillon met de peterselie en de 50 gr hoeveboter.
2 Mix en passeer door een fijne chinois (puntzeef), kruid af met pezo, hou apart.
3 Kuis de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water, laat uitlekken in een zeef.
4 Schil de aardappelen en snij er een cilinder uit van 3 cm diameter, snij van deze cilinders schijfjes van 1 mm dik, de aardappelen zeker niet spoelen.
5 Strijk de bovenzijde van de kabeljauw in met mosterd en leg er de aardappelplakjes schubsgewijs op tot de vis bedekt is, druk dit goed aan.
6 Warm 1 el olijfolie en de geklaarde boter op in een antikleefpan en bak de kabeljauw met de aardappelzijde naar onder tot de aardappelschijfjes mooi goudbruin gekleurd zijn.
7 Draai de vis voorzichtig om en laat de andere zijde verder garen op een zacht vuur.
8 Smelt 2 el solo in een pan, snij de spruitjes in 2 en bak ze tot ze goed warm zijn, kruiden met nootmuskaat en pezo.
9 Leg de vis met de aardappelzijde naar boven op 2 zeer warme borden, leg daar rond de spruitjes.1
0 Warm de visbouillon even op nappeer deze rond de spruitjes.
Kabeljauw met aardappelschijfjes is een recept van Solo Open Kitchen