Oosters gemarineerde zalm met sperziebonen

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Marineer de zalm gedurende een kwartiertje in 2 el olie en 2 el sojasaus.
  • 2 Blancheer de boontjes en peultjes even voor in wat water met zout en een snuifje bicarbonaatpoeder. Zo blijven ze mooi groen.
  • 3 Laat schrikken onder koud water.
  • 4 Kook de rijst zoals op de verpakking en wok de groenten in wat olie tot ze beetgaar zijn.
  • 5 Doe de ketjap-sesamsaus (naar smaak) bij het groentemengsel en laat nog 1 minuut doorsudderen.
  • 6 Bak de zalm met aanhangende marinade aan een kant, keer na 2-3 minuten en bedek met de rest van de marinade. Laat weer 2 à 3 minuten bakken. De zalm is op zijn best als hij binnenin nog rauwroze is.

Oosters gemarineerde zalm met sperziebonen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept