Gamba’s a la plancha met absint en dragon

4
80 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
  • 2 Verhit een pannetje en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Voeg de gesnipperde sjalot en de knoflook toe. Laat een minuutje stoven zonder te kleuren.
  • 3 Blus met de absint en voeg er de gehakte dragon aan toe. Laat twee minuutjes inkoken, zodat de alcohol uit de absint kan verdampen.
  • 4 Reinig de gamba’s door met een scherp mes een inkeping in het pantser langs de rugzijde te maken. Trek het zwarte darmkanaaltje eruit (dat kan namelijk een bittere bijsmaak geven). Doe ze in een kom en overgiet ze met de marinade. Laat een uur afgedekt marineren in de koelkast.
  • 5 Wrijf de overtollige marinade van de gamba’s en gril ze 2 minuten aan elke kant op de barbecue. Serveer met vers ciabattabrood.

Gamba’s a la plancha met absint en dragon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Teppanyaki mixed grill
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse couscous met gemarineerde gamba’s
1 uur-
Bekijk recept